Wat zeggen anderen van onze zwangerschapscursussenReacties:

Natalia, 29 jaar:
I'm very happy that I got to know Jolanthe's Therapy Clinic. That was exactly what I needed, actually what we needed-my husband and me. As it was important for us to have some information and practise in easy words and exercises - nothing excess. For that time I was on the 7-th month of pregnancy and I already had all that unnecessary information from internet about labour. And as the result my main problem was the self-doubt. I really didn't believe that I can give birth. Every time we came for our Pregnancy Course I felt better and more calm. We talked how the baby is going out, what way he (she) does. We practised the positions that I can do during the contractions and pushing. Then we repeated them at home, it was useful for not to forget. I knew more how my body works and how to make the movements easier when you have a big belly. The baby was born healthy and strong! Also we got very big help at Clinic when I had some pelvis complaints after giving birth, also problems with my back. That's great when you can get better without pills, but with exercises-but you have to know what exactly exercises you know. And finally, sometimes it's just important to hear that somebody you do not know very well will say to you " I feel everything will be fine, I'm sure "

Annemiek:
Ik was zwanger van mijn tweede kindje en wilde een zwangerschapscursus doen om mijn kennis weer even op te frissen ter voorbereiding op de bevalling. Ik was bij Jolanthe aan het juiste adres: stap voor stap nam ze de verschillende fases van de bevalling met me door en leerde ze me een perstechniek die ik nog niet kende, die ook erg nuttig is gebleken tijdens het ‘moment supreme’. Ook heb ik er veel aan gehad tijdens de ontsluitingsweeen dat ik me naar beneden moest openen, iets wat Jolanthe me meerdere keren meegegeven heeft: door dat te visualiseren en me daar bewust van te zijn konden mijn spieren beter ontspannen en bevorderde dat de vooruitgang van de ontsluiting. Daarnaast heb ik goed op mijn houding leren letten, wat mijn rugklachten heeft verminderd tijdens de zwangerschap. Al met al een nuttige zwangerschapscursus!

Jenny:
Bij mij begon het in de nacht, rond 3 uur wat te rommelen. Volgens de verloskundige had ik toen 1cm ontsluiting. Doordat ik steeds was blijven lopen kwamen de weeën wel vlug op elkaar, maar waren niet krachtig genoeg. Ik heb me toen helemaal geconcentreerd op 'open van onder', waardoor ik mijn onderlichaam helemaal kon ontspannen, ondanks de pijn van de weeën. Naast 'open van onder', heeft de cursus mij er ook heel bewust van gemaakt wat er allemaal ging gebeuren met en in mijn lichaam. Ik heb er ook op gelet dat ik m'n spieren niet gespannen hield en dat ik zo veel mogelijk oxytocine aan ging maken. Mijn man heeft bijvoorbeeld veel m'n hoofd gemasseerd, daar wordt ik altijd rustig van en werkte tijdens de weeën ook erg goed! Ja, Jolanthe, bedankt voor de goede tips.

Linda,
De bevalling is zeer voorspoedig verlopen. Tegen middernacht waren we in het ziekenhuis en om 15:11 is ze met 10 minuten persen geboren. Ik had gedacht dat het zó intens zou zijn dat ik niks meer zou kunnen herinneren van de cursus, maar zowaar heb ik met het persen het hapje lucht en de grote rugspieren in kunnen zetten ;-) Het puffen en de verschillende manieren van het opvangen van de weeën hielpen goed samen met meepuffen van de verloskundige. Een heel goede remedie. Jolanthe, bedankt voor alle tips en je interesse.

Suze:
Bevalling is goed gegaan. Volgens de verloskundige heb ik het heel goed gedaan. De pers weeën hebben maar 35 minuten geduurd. Na de bevalling zei de verloskundige dat ze mijn techniek herkende! Het is dus een zeer goede! Wat ik vooral fijn vond was dat ik door jouw verhalen herkende wat er gebeurde met mijn lichaam en ik dus niet voor verrassingen kwam te staan (behalve de intensiteit van de pijn dan....). Nogmaals dank hiervoor.

Laura:
Ha, ik ben zeer tevreden over deze cursus en ook over de therapeut. Vol aandacht. De cursus heeft me echt door de bevalling gesleept.
Nadat ik een hele nacht ontsluitingsweeen had gehad en veel baat had gehad van alle ontspanningstechnieken, kreeg ik sochtends eindelijk een ruggeprik. Toen ik deze had gekregen voelde ik de na een half uur de weeen niet goed meer en ik kreeg een weeenopwekkend middel erbij: Dit hielp iets maar toch niet genoeg. Ik moest persen, maar de wee hielp me er niet bij. Dankzij de cursus wist ik goed hoe ik moest persen. Met mijn brede rugspier (alsof je motorrijdt), het inzetten van het middenrif en kleine hapjes lucht en mijn man achter me op bed wist ik mijn kindje uiteindelijk eruit te persen. Ik had dit goed geoefend en had hier dus veel aan: Ik kreeg een compliment van de verloskundige dat ik zo goed perste. De perstechnieken en tips om weeen op te vangen hebben me de bevalling doorgesleept. Ook alle andere tips zijn zeer waardevol gebleken; ik dacht steeds: ik ben sterker dan de wee. Zeer aan te bevelen deze lessen. We hebben een hele mooi dochter! dank, dank, groetjes Laura


Rianne vd W., 27 jaar:
"De bevalling zelf was behoorlijk pittig, ik ben medisch geworden nadat meneer in zijn vruchtwater had gepoept en ik wee-opwekkers had gekregen. Hierdoor volgde de weeen elkaar behoorlijjk vlug op. HIer heb ik wel heel goed gebruik kunnen maken van de spreuk, "deze wee komt nooit meer terug". Deze heb ik de hele bevalling wel 1000x in mijn hoofd gehoord tijdens het wegpuffen van de weeen. Helaas kreeg ik bij 8cm ontsluiting al persweeen en deze heb ik bijna drie uur moeten wegpuffen, hierbij heb ik gebruikt gemaakt van het spiegeltje, tot het te heftig werd en ik me eigenlijk niet meer kon inhouden. Helaas werkte de ruggenprik niet en moest ik het op eigen kracht doen. Ik kan je vertellen dat het wel een feestje was toen ik te horen kreeg dat ik mocht gaan persen. Hierbij heb ik wederom gebruik gemaakt van de cursus Het motorrijden en het idee open van onder is regelmatig door mijn hoofd geschoten. Dax is na 40 minuten persen als een gezonde baby naar buiiten gekomen. Dank je wel voor alles wat je me hebt geleerd en wat ik in de praktijk heb kunnen uitvoeren!"  

U kunt zich natuurlijk ook aanmelden via het online contactformulier, klik hier